ГЛОБАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ
ОБРАЗОВАТЕЛНИ РЕСУРСИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК PDF Print E-mail
Share Изтеглете PDF файла >>ТУК<<.
 
СРЕЩА СОС, 16 ДЕКЕМВРИ PDF Print E-mail
ShareНа 16 декември се състоя информационна среща по покана на общинския съветник от Група 5 и член на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие, г-н Венцислав Мицов. Присъстваха и заместник председателят на Столичния общински съвет г-н Иван Велков и г-н Светослав Витков, член на Постоянната комисия по европейски програми, проекти и международно сътрудничество и Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Столичния ощински съвет. Проводена беше дискусия за възможностите на Група 5 да се включи в популяризирането на концепцията за глобално гражданско образование. Общинските съветници поискаха информация от г-жа Франческа Ванони, координатор на проекта «Глобални училища» за добрата практика и опита на колегите им от провинция Тренто, Италия.
 
КОНФЕРЕНЦИЯ 28 НОЕМВРИ, СОФИЯ PDF Print E-mail
ShareНа международна конференция, посветена на зелената икономика между растежа и устойчивостта, и организирана от фондациите “Зеленика” и Фридрих Еберт, Бюро България на 28 ноември в София, г-жа Зарица Динкова, мениджър на проекта “Глобални училища” за България, и г-жа Величка Стойчева, дериктор на 10 СОУ “Уилям Гладстон” специално място беше отредено на ролята на училището за подготовката на децата да придобият необходимия капацитет като граждани на съвременния глобализиран свят. Основното послание беше, че за развитието на алтернативни съвременни форми на обучение е нужна и комфортна, модерна, ергономична и отворена образователна среда, с адекватна и гъвкава вътрешна организация.
 
За проекта PDF Print E-mail
Share

Глобално гражданско образование Глобалните предизвикателства пред човечеството налагат индивидите да притежават и глобални компетентности, като допринасят със знания, умения, ценности и нагласи за развитието на по-устойчив и приобщаващ свят. В резултат на това нарастват изискванията към образователните системи да подготвят децата и учениците да разбират глобалните проблеми, както и да осъзнават какво отражение има личният и колективен избор на глобално ниво.

Read more...
 


Banner
Designed by Business wordpress themes and freepoker.